tiistai 17. maaliskuuta 2015

P*skarteluhaaste #269

Täti-askartelua heti.

P*skarteluhaasteena inspiroitua kuvasta.
Inspiroitumisesta en tiedä, mutta tykkään lopputuloksesta. Idean sytyttyä aikaa meni kuvauksineen vajaa tunti. Tässä taas tapahtuu vähän kaikkea kun en aina osaa lopettaa.
Mulle tällainen askartelu oli jossain vaiheessa vähän pannassa. Joulukortit sun muut syntyi kyllä, muttei mitään muuten vaan, koska jotenkin en osannut alitajuisesti arvostaa prosessia jossa ei tehdä ns. oikeaa taidetta tai käsityötä. Toivottavasti kukaan ei nyt pahastunut, yritän jotenkin selittää mitä oikein tarkoitan: olen käsityöläinen, tosin laskuja ei sillä tällä hetkellä makseta. Tietyllä lailla jo koulutuksessa ajettiin sellaista harrastelijat vs. ammattilaiset linjaa. En ole paperialalta, mutta olen huomannut että siellä on samoja ajatuksia (no nyt sit loukkasin paperiartesaaneja :) ). Jos jotain esim. paperikoristetta ei ole itse alusta asti väännetty (keräsit kasvit, erottelit kuidut, keitit massan, nostit viiran, värjäsit ja kuvioit, stanssasit huom. itse suunnittelemallasi stanssilla), niin kyseistä osto- tai saatua koristetta ei saa käyttää. Vaikka tekisit "vain" joulukortteja itselle. Koska se on noloa se. *toim.huom. ymmärrän kyllä tekijänoikeudet, siitä ei nyt tässä vaan ole kyse.
No, onneksi huomasin, että jos haluaa jotain tehdä, on viisainta olla välittämättä muiden mielipiteistä. Eikä kellään ole aikaa tehdä kaikkea alusta. Miksi pitäisikään?

Minulle paperiaskartelu on nykyään terapiaa. Ajatusta noin sen kummemmin selittämättä.
Sen lisäksi nautin suunnattomasti nykyisistä askartelumateriaaleista. Voi taivas mitä kaikkea ihanaa onkaan maailma pullollaan, kun vertaa siihen millaista oli kun neljännesvuosisata sitten aloitin tutustumaan paperiin ja askarteluun ylipäänsä. (Jätetään ne lapsuusajan askartelut nyt pois luvuista.)
Näitä mun terapiakortteja sun muita saattaapi siis säännöllisesti vilahdella blogissa, nämä haasteet kun ovat helppo tapa saada juttuja valmiiksi nopeassa ajassa.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Kiitos! Oli niin aurinkoinen päivä ettei voinut olla värejä käyttämättä :)

      Poista